Archive for November, 2008

Wedding

Posted: November 13, 2008 in Wedding
Tags:


animan

wedding4

Rohani dan Rahman .. pengantin lelaki berasal dari Marang, Kuala Terengganu ..dan pengantin perempuan berasal dari Kuching Sarawak ..
pic kat atas ni aku shoot kat kediaman pengantin lelaki kat Terengganu.. wahhh… best kan dapat shoot kat tempat org … ha ha ha ..
Sebenarnya Rohani atau Ani tu adalah adik bongsu aku ..jadi tak ada masalah bagi aku nak mengendalikan mereka ..

Dari sinilah aku belajar jadi wedding photography .. OP (Official Photographer) adik aku yang banyak mengajar aku tentang shoot wedding ni .. dia cakap kat aku “jangan malu kalau nak jadi wedding photog, kita buat client kita ketawa”

sejak dari itulah aku mula setapak ke dalam wedding photography.

Jin’s @ Jin-X Empire

Freelance Photographer/ Jurugambar Bebas

Wedding Photography/Jurugambar Perkahwinan

Kuching, Sarawak

+6012.890.44.11

Candid Part 1 – Kuching Waterfront

Posted: November 12, 2008 in Candid
Tags:

Alhamdullillah  syukur aku sudah memiliki Dslr sendiri .. selama ni aku hanya pinjam dari kawan sahaja .. survey punya survey dapat la satu DSLR yg mampu aku miliki dengan bajet yang tak seberapa banyak .. itu pun dari sumbangan Isteri tersayang (Mummy Dania) ..

Nikon D70 + Tokina 24-200mm

selepas beli camera tu aku try la serba sedikit .. jalan-jalan sekitar Kuching Waterfront dan ambik shoot candid ..

candid-6

Satu keluarga keluar bersantai .. Ambik angin katakan .. mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan..

candid-5

Pakcik ni nampak macam garang jer .. memerhati aku ambik gambar ..

nahhh! satu shoot untuk pakcik .. aku shoot dia pastu buat tak tau je,, angkat dan terus aku blah..

candid-1

Banyak barang kak .. lepas balik dari shopping ker??

Jinx, Wedding Photography/Jurugambar Perkahwinan

Kuching, Sarawak

+6012.890.44.11

-Welcome-

Posted: November 6, 2008 in Intro

me and myself

Welcome & Greeting.  I would like to share my passion through
the lens of photograph. Life is more than a picture. There is a lot to see
n feel free to look around and pls leave a comment.

Jinx,

Wedding Photography/Jurugambar Perkahwinan

Kuching, Sarawak

+6012.890.44.11

Pakej Perkahwinan 2009