Archive for January, 2009

Gong Xi Fa Chai 2009

Posted: January 28, 2009 in Candid

Kong si..kong si ..kong si kongg si nii………. selamat menyambut tahun baru cina kepada mereka yang merayaikan nya. Tahun ini aku tak pegi visiting ke rumah rakan2 cina aku sebab pergi menuntu ilmu bersama sifu Putat (www.kakigambar.com)

Pada malam pertama tahun baru cina . Aku, Reborn Design Putat n the gang pergi buat shoot bunga api kat Taman Sahabat..

Acara bunga api bermula dari jam 11.30 ..dan pada jam 12 tengah malam.. semakin banyak dentuman bunga api ..sungguh meriah sekali ..

sambil melepak tengok bunga api ..kita orang buat shoot model sekali dgn background berlatarkan bunga api ..

Terima kasih kepada Putat (www.kakigambar.com) dan saudara MatSap sebab sudi berkongsi ilmu ..

pgx-32

pgx-33

Jin’s @ Jin-X Empire

Freelance Photographer/ Jurugambar Bebas

Wedding Photography/Jurugambar Perkahwinan

Kuching, Sarawak

+6012.890.44.11

Advertisements

Hujan dan terus hujan .. macam lagu kumpulan Hujan (pagi yang gelap) ..dan gundah gulana. Pagi yang gelap kini sudah terang tapi untuk beberapa hari saja terang dan pagi ni mendung dan hujan lagi .

Dua hari lepas sempat jugak aku shoot gambar banjir. Duduk kat sebelah tingkap di ofis aku memudahkan aku memantau keadaan sungai Sarawak, macam ahli penyelamat la pulak. Setiap jam aku mesti tengok sungai tu mana la tau air naik lagi, dapat la jugak aku shoot banjir, best woooo tengok air naik.

Setibanya jam 5 petang, aku dah siapkan camera aku dan bila dah sampai waktu balik keja aku terus pandu Ferrari buatan Malaysia (Wira jer) ke jalan Petanak .Setibanya aku sampai kat situ aku dah mula nampak air dari sungai masuk dengan ganas dan terus  mengganas.. aku parking dan terus tembak air tu..klik..klik ..senyum puas dapat tembak .. lepas tu ada beberapa penonton di kawasan sekitar berkata..”wahhh..ada press mau ambik gambar..besok ari arr ada masok newsss” .. aku senyum jer kat dia orang ..

Lepas tu aku shoot kat tempat lain seperti Jalan Ang Cheng Ho, Kampung Bintawa, Kampung Astana dan Perumahan Fasa 1..

pgx-13

Salah satu kenderaan pekerja dikawasan sekitar yang tidak sedar bahawa kenderaan beliau tersebut bukan waterproof ..

Jin’s @ Jin-X Empire

Freelance Photographer/ Jurugambar Bebas

Wedding Photography/Jurugambar Perkahwinan

Kuching, Sarawak

+6012.890.44.11