Hujan tak henti-henti & air pasang menjadi banjir

Posted: January 15, 2009 in Candid

Hujan dan terus hujan .. macam lagu kumpulan Hujan (pagi yang gelap) ..dan gundah gulana. Pagi yang gelap kini sudah terang tapi untuk beberapa hari saja terang dan pagi ni mendung dan hujan lagi .

Dua hari lepas sempat jugak aku shoot gambar banjir. Duduk kat sebelah tingkap di ofis aku memudahkan aku memantau keadaan sungai Sarawak, macam ahli penyelamat la pulak. Setiap jam aku mesti tengok sungai tu mana la tau air naik lagi, dapat la jugak aku shoot banjir, best woooo tengok air naik.

Setibanya jam 5 petang, aku dah siapkan camera aku dan bila dah sampai waktu balik keja aku terus pandu Ferrari buatan Malaysia (Wira jer) ke jalan Petanak .Setibanya aku sampai kat situ aku dah mula nampak air dari sungai masuk dengan ganas dan terus  mengganas.. aku parking dan terus tembak air tu..klik..klik ..senyum puas dapat tembak .. lepas tu ada beberapa penonton di kawasan sekitar berkata..”wahhh..ada press mau ambik gambar..besok ari arr ada masok newsss” .. aku senyum jer kat dia orang ..

Lepas tu aku shoot kat tempat lain seperti Jalan Ang Cheng Ho, Kampung Bintawa, Kampung Astana dan Perumahan Fasa 1..

pgx-13

Salah satu kenderaan pekerja dikawasan sekitar yang tidak sedar bahawa kenderaan beliau tersebut bukan waterproof ..

Jin’s @ Jin-X Empire

Freelance Photographer/ Jurugambar Bebas

Wedding Photography/Jurugambar Perkahwinan

Kuching, Sarawak

+6012.890.44.11

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s