Lagi..dan lagi permainan baru…

Posted: June 26, 2009 in Uncategorized

Kali ini… aku datang dengan perkembangan baru. Sudah ada permainan baru . Kalau tak silap aku 2 minggu lepas aku ada berceritakan pasal “new toys” aku jugak, tapi …  .. haaaaa…ada tapi nya …….. kalau nak tau, baca jer la…

Aku sekarang tidak  ada lagi menggunakan Nikon D80 yang aku belikan pada 2 minggu yang lepas. Aku mendapat “offer” yang cantek dan berbaloi untuk si pemilik baru D80 aku itu. Mengapa aku katakan berbaloi ?? …… sebab shutter count atau jangka hayat shutter D80 itu hanya dalam 5000 sahaja dan kelihatan macam baru.

D80 aku berpindah milik kepada rakan aku sendiri di bintulu, Sarawak. Harga yang menarik serta package yang boleh dikatakan lumayan yang aku kasikan kepada rakan aku itu. Battery Grip baru + bateri baru + SDHC Toshiba 4gb baru + Flash baru yang aku letak dalam 1 package.

Mesti korang tak sabar – sabar atau tertanya -tanya DSLR apa yang aku cari sebagai pengganti Nikon D80 aku. Dengan ini… aku mengistiharkan… aku sekarang menjadi pemilik Nikon D2oo… ha ha ha ..alaa.. nampak jer baru tapi sebenarnya “2nd” ajer …

D200 aku sampai pada Khamis 25 Jun 09 dan dirasmikan aku sepenuhnya pada hari ini 26 Jun 2009. Lunch hour aku keluar nak test power barang baru aku ni dan kebetulan ada Expo Fama di Kuching Waterfront.

Dan ini adalah hasilnya dari Nikon D200 tersebut. Selamat menjamu Mata ….

banner ni aku yang buatkan ...sorry la kalau tak cantek..emergency banner

banner ni aku yang buatkan ...sorry la kalau tak cantek..emergency banner

Jin’s @ Jin-X Empire

Freelance Photographer/ Jurugambar Bebas

Wedding Photography/Jurugambar Perkahwinan

Kuching, Sarawak

+6012.890.44.11

Advertisements
Comments
  1. Rudy says:

    phewitt…D2 D2 D2..

  2. emalicious says:

    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  3. chireo says:

    D90 lai2 ekekekekeke…. len kali wedding mbak la aku tag skali :)) aaggaga

  4. chireo says:

    tetak jak? k sikpa, ari tok g tj, timbak jak la :)) haha

  5. chireo says:

    aku make d70s jak nektok..tinggal 17-50 ngan 50mm jak tools aku, nak lain usu aku amik, termasuk d90+kits sebab ada sebab tertentu, byk brg mok di bayar..usey2 lah mun ada job lebih, amik D700 lah hoh? apa mcm ? ekeke

  6. zaini79 says:

    d3x jak sia ..alang2 hehehe ..

  7. chireo says:

    OK..kacaklah ada org loan ngan aku pake amik d3x ahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s